Drone Profesionale oferite de Dronshop.ro
Domenii - Drone Profesionale

Gestionarea terenurilor agricole cu drone agricole

Dronele profesionale și agricole poate fi utilizate în numeroase procese:

Stropirea culturilor – DJI AGRAS

Estimarea recoltelor

Estimarea stării culturilor

Estimarea pagubelor provocate de animale sălbatice

Numărarea baloților

Cartografiere

Evaluarea stocurilor

Împrăștierea granulelor – DJI AGRAS

Monitorizarea culturilor

Cum ajută dronele profesionale aceste procese comparativ cu soluțiile tradiționale?

Unul dintre cele mai mari avantaje ale tehnologiei dronelor este capacitatea lor de a distribui materialele necesare din aer. Monitoizează și culturile, evitând astfel pagubele de călcare.

În plus, în domeniul protecției plantelor, dronele agricole permit o precizie și eficiență remarcabilă. Cu camerele și senzorii multispectrali speciali, dronele pot urmări schimbările plantelor pe baza diferiților indici de vegetație. Acești indici furnizează informații diverse. Folosirea combinată a acestora oferă o imagine de ansamblu asupra stării vegetației. Astfel, fermierii poate să acționeze la timp și în mod țintit, reducând astfel utilizarea inutilă a pesticidelor.

DJI Agras T50 - DJI Agras T25

În planificarea irigațiilor, capacitatea dronelor de a crea hărți termice este de mare ajutor. Prin cartografierea umidității solului, dronele determină exact necesarul de apă al plantelor și, cu ajutorul algoritmilor încorporați, produc un plan eficient de irigație pentru fermieri. Astfel, resursele de apă sunt folosite economic și sunt minimizate daunele provocate de irigarea excesivă sau insuficientă.

DJI Agras T50 – Prezentare DJI – Dronshop.ro

Colectarea datelor – Drone Agricole

În estimarea recoltelor, capacitățile multispectrale ale dronelor oferă un avantaj semnificativ față de metodele tradiționale. În timpul zborurilor, dronele colectează date despre terenuri, ajutând la determinarea mai precisă a randamentului așteptat, facilitând planificarea vânzărilor și transportului pentru fermieri.

În gestionarea pădurilor și a faunei sălbatice, precum și în estimarea pagubelor provocate de animale sălbatice, dronele joacă un rol important. În timpul zborurilor, cu camerele și senzorii lor în infraroșu, dronele detectează prezența și mișcarea animalelor pe terenurile agricole. Acestea identifică din timp potențialul de daune provocate de animale sălbatice, permițând fermierilor să ia măsurile necesare pentru a minimiza daunele.

De asemenea, numărul populației de animale sălbatice poate fi estimat ușor, contribuind la planificarea producției și evaluarea cantității de lemn tăiat depozitat. În prezent, sunt utilizate drone de plantare care pot planta ghinde de stejar cu aer comprimat în zonele montane greu accesibile.

În domeniul stropirii, dronele agricole au adus progrese semnificative. Dronele agricole (Agras) sunt capabile să distribuie cu precizie și rapiditate materialele necesare în culturile vizate, economisind timp și muncă și reducând riscurile de mediu asociate scurgerilor de pesticide. În timpul răspândirii granulelor, dronele folosesc de obicei navigația GPS pentru a distribui îngrășămintele și alte materiale de stimulare a producției pe terenurile agricole cu mare precizie. Acest lucru nu doar că face procesul mai eficient, dar permite și ajustarea cantității de material eliberat în funcție de necesitățile fiecărui teren. Cu ajutorul GPS-ului, dronele pot distribui granule uniform și precis pe câmpuri, maximizând astfel randamentul recoltei.

Stropire cu drone agricole
DJI Agras T50 și DJI Agras T25Dronshop.ro

Care drone profesionale/agricole vă poate ajuta în aceste sarcini?

Seria DJI Agras – DJI Agras T50 și DJI Agras T25 – Drone Agricole

DJI Agras T50
DJI Agras T50 – Dronă agricolă
DJI Agras T25
DJI Agras T25 – Dronă Agricolă

Seria DJI Mavic 3 Enterprise – Drone profesionale

Drona profesională DJI Mavic 3 Multispectral poate urmări modificările plantelor cu ajutorul camerelor lor speciale și al senzorilor multispectrali, pe baza unor indici de vegetație diferiți.

Drona profesională DJI Mavic 3T (Thermal) cu camera de termoviziune poate ajuta pe silvicultori să estimeze nu numai potențialele pagube produse de vânat, ci și mărimea populației de vânat.

DJI Mavic 3E (Enterprise) – Drona profesională DJI Mavic 3E (Enterprise) echipată cu un senzor RGB poate înregistra date de înaltă rezoluție în domeniul luminii vizibile, permițând, de exemplu, măsurarea precisă a suprafețelor de teren.

DJI Mavic 3E
DJI Mavic 3E (Enterprise) – Dronă profesională
Hi, I’m admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *